Kespe Oy

Tulitöiden turvallisuuskoulutus

Home »  Kurssit »  Tulitöiden turvallisuuskoulutus

Tulityöt, suojeluohjeen 2002 mukaisesti

tulityöt ovat töitä, joissa syntyy kipinöitä tai joissa käytetään liekkiä tai muuta lämpöä ja jotka aiheuttavat palovaara. Katto- ja vedeneristystöiden tulitöitä ovat mm. eristettävän alustan kuivaaminen liekillä tai kuumalla ilmalla, bitumin kuumentaminen bitumipadassa ja kermieristyksen kuumentamalla tapahtuva kiinnitystyö”.
Finanssialan Keskusliiton Tulityöt suojeluohje 01/2002

Kuka tarvitsee kortin?

Tilapäisellä tulityöpaikalla tulitöitä tekevällä henkilöllä on oltava Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä voimassa oleva tulityökortti. Suomessa myönnetty tulityökortti on voimassa Pohjoismaissa ja vastaavasti muissa Pohjoismaissa myönnetty tulityökortti hyväksytään Suomessa.

Kortti on voimassa viisi vuotta koulutuksen suoritusajasta. Viimeinen voimassaolokuukausi on merkitty korttiin. Kattotulityön tekijällä on oltava Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön myöntämä voimassaoleva kattotulityökortti. Vuoden 2011 heinäkuussa voimaan astuneen pelastuslain mukaisesti tulityökortti ja/tai kattotulityökortti on oltava myös ao. tulityöluvan myöntäjällä.

KESPE OY järjestää sekä tulityö-, että kattotulityökorttikoulutusta.

Tulityökorttikoulutuksen hinta on 109,00 euroa, (+ alv 24%) hinta sisältää aamukahvin, lounaan, päiväkahvin sekä tulityökirjan ja -kortin.

Kattotulityökorttikoulutuksen hinta on 125,00 euroa, (+ alv 24%) hinta sisältää aamukahvin, lounaan, päiväkahvin sekä ao. tulityökirjan ja -kortin.

Rekisteröintitiedot voi tarkastaa ja tilata uuden kortin kadonneen tilalle arkisin klo 9.00-13.00 neuvontanumerosta (09) 4761 1301 tai sähköpostitse tulityot.kurssit(a t)spek.fi

Kortin haltijan tilaaman yksittäisen kortin hinta on 17 euroa (sis. alv), johon sisältyvät postiennakko- ja laskutuskulut. Turvallisuuskorttirekisterin rekisteriseloste.

Ilmottaudu kurssille

Koulutusjärjestelyt

Suomen Palopäällystöliitto vastaa sekä tulityökurssin että kattotulityökurssin kurssinjohtajien koulutuksesta. Lisätiedot Palopäällystöliitosta. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) vastaa rekisteröinnistä ja ottaa vastaan palautetta tulitöiden turvallisuuskursseista. SPEKissä on rekisteri koulutusoikeudet omaavista kurssinjohtajista, tulityökortin haltijoista sekä pidetyistä että tulevista kursseista.

Koulutusta järjestävät mm. pelastusliitot, pelastuslaitokset, oppilaitokset ja koulutusalan yrittäjät. Tietoja avoimista kursseista saat SPEKin Internet-sivuilta tai suoraan SPEKistä. Kurssinjärjestäjien tulee toteuttaa koulutus valtakunnallisen tulityötoimikunnan ohjeiden mukaisesti.

lähde: www.spek.fi

Kurssin johtaja on Suomen Palopäällystöliiton kouluttajakoulutuksen läpäissyt kouluttaja.